Bog: Bos svære følelser

kr. 239,00 ekskl. moms

Bos svære følelser

Face-it er et pædagogisk materiale til at udtrykke følelser.

Face:it

OR

Beskrivelse

Bos svære følelser – støtte til voksne og Bo

Face-it

Face-it er et pædagogisk redskab og hjælpemiddel

Social læring

 

Produkt:

Bos svære følelser – støtte til voksne og Bo.

Det er ofte let at skrive og læse om, at voksne bare skal rumme et barns følelser, men det kan til tider være ganske udfordrende. Især når man har travlt og skal nå noget inden for en bestemt tid, eller hvis barnets adfærd og følelser udløser noget i os.

Bogen “Bo og de svære følelser” handler om, hvordan vi voksne (familie og fagpersoner) kan støtte børns følelsesmæssige udvikling, herunder også at rumme svære følelser som vrede og tristhed.

Hvordan vi som voksne håndterer disse følelser har stor betydning for, hvordan børnene kommer til at forstå og håndtere følelserne i deres liv. Ofte ønsker vi at fjerne det ubehagelige fra børnenes liv, så de altid kan være glade og tilfredse. Vi kan derfor nemt blive fristet til at forsøge at løse de vanskeligheder, som børnene står overfor.

Dette kan måske være en løsning på kort sigt, men på lang sigt er det desværre ikke en særlig klog strategi, hverken for os voksne eller for børnene. Både børn og voksne har nemlig brug for at lære at håndtere frustration og svære følelser, så vi er bedre rustet til at håndtere dem, når vi møder dem senere i livet. For vi vil helt sikkert støde på både svære følelser og frustration igen.

Robusthedscirklen er et gennemgående redskab i bogen, som hjælper med at forstå og håndtere de mere udfordrende følelser. Bogen præsenterer også konkrete redskaber, både for børn og voksne, til at forstå og regulere deres følelser. Den henvender sig til både voksne og børn, med et efterskrift specielt rettet mod de voksne.

 

 

Hvad er Face-It?

Face-it er et pædagogisk og terapeutisk materiale, som er skabt i et samarbejde mellem Niels Rahbek, kunstner og Carsten Møller, lærer og terapeut.

Hovedproduktet i Face-it er magnettavlen Bo eller Lille Bo der ligner et menneskehoved. Her kan man rykke rundt på magneter, så man selv kan lave sit eget hoved der udtrykker forskellige følelser.
I serien indgår også bøger, en krop til Lille Bo eller andre pædagogiske materialer til hjælp til træning af social adfærd.

Ansigtet har vist sig at være en stor hjælp i arbejdet med børn og andre som kan have svært ved at udtrykke sig følelsesmæssigt.

Oplever du børn, som har svært ved at aflæse andre børn og voksne?

At dialogen med nogle børn strander på grund af børnenes manglede evne til at udtrykke tanker og følelser?

Den udfordring var grunden til at vi udviklede Face-it, som er en hel ny og simpel måde, du kan nå ind til barnet på og få dialogen i gang.

 

Face-It kan:

– Bruges til følelsesmæssig spejling

– Bruges til at udtrykke følelser

– Igangsætte en ændring af følelser

– Være med til at skabe bevidsthed omkring og erfaringer med følelsers omskiftelighed

– Anvendes i samtaler og arbejde med enkelte børn og i gruppesammenhænge.

– Bruges til at udtrykke det som nogle gange er svært at sige med ord.

– Være med til at hjælpe børn til at blive bedre til at aflæse andre.

– Hjælpe til at eksternalisere følelser, som kan være svære at rumme.

 

Face-it er:

Face-it er et hjælpemiddel og kan købes af Hjælpemiddel.dk her på siden samt på Hjælpemiddelbasen, som er Socialministeriets hjemmeside for hjælpemidler.