Bog: Bo på krisecenter

kr. 239,00 ekskl. moms

Bo på krisecenter

Face-it er et pædagogisk materiale til at udtrykke følelser.

Face:it

OR

Beskrivelse

Bo på krisecenter – billedbog til børn

Face-it

Face-it er et pædagogisk redskab og hjælpemiddel

Social læring

 

Produkt:

Bo på krisecenter – billedbog til børn

“Bo på krisecenter – billedbog til børn”: Her er et par oplevelser, hvor bogen er blevet læst sammen med børn på krisecentre:

“Har haft børne samtaler med et søskendepar, hvor vi tog udgangspunkt i den fantastiske og meget brugbare bog Da det var storebrors tur, holdt han hånden over Bo og spurgte om vi ikke kunne skrive hans, sin lillesøsters navn og mor på i stedet for. “Historien er jo ligesom i vores familie”. Så vupti vupti, en gul post it og bogen blev deres personlige historie”

“Jeg skulle for første gang læse “Bo på krisecenter”. Da vi både havde dansktalende og engelsktalende børn, var jeg nødt til at læse historien på både dansk og engelsk.Jeg nåede kun at læse første side af 1. kap af Bo på krisecenter, så kiggede vores engelsktalende pige på 6 år på mig. Hun fortalte om, at hun havde set, at far havde slået mor. Pigen viste med hånden på hendes kind. Pigen fortæller videre, at hun har set det og at hun har set det flere gange. Da hun var færdig, spurgte jeg hende, om hun kunne huske, hvordan det føltes, da hun så sin far slå sin mor. Hun fortalte, at hun blev ked af det og bange. Hendes blik viger fra mit og hun tager bogen “Bo trækker vejret” og spørger om vi skal lave den nu. Jeg smiler til hende og siger ja, det skal vi.”

 

Hvad er Face-It?

Face-it er et pædagogisk og terapeutisk materiale, som er skabt i et samarbejde mellem Niels Rahbek, kunstner og Carsten Møller, lærer og terapeut.

Hovedproduktet i Face-it er magnettavlen Bo eller Lille Bo der ligner et menneskehoved. Her kan man rykke rundt på magneter, så man selv kan lave sit eget hoved der udtrykker forskellige følelser.
I serien indgår også bøger, en krop til Lille Bo eller andre pædagogiske materialer til hjælp til træning af social adfærd.

Ansigtet har vist sig at være en stor hjælp i arbejdet med børn og andre som kan have svært ved at udtrykke sig følelsesmæssigt.

Oplever du børn, som har svært ved at aflæse andre børn og voksne?

At dialogen med nogle børn strander på grund af børnenes manglede evne til at udtrykke tanker og følelser?

Den udfordring var grunden til at vi udviklede Face-it, som er en hel ny og simpel måde, du kan nå ind til barnet på og få dialogen i gang.

 

Face-It kan:

– Bruges til følelsesmæssig spejling

– Bruges til at udtrykke følelser

– Igangsætte en ændring af følelser

– Være med til at skabe bevidsthed omkring og erfaringer med følelsers omskiftelighed

– Anvendes i samtaler og arbejde med enkelte børn og i gruppesammenhænge.

– Bruges til at udtrykke det som nogle gange er svært at sige med ord.

– Være med til at hjælpe børn til at blive bedre til at aflæse andre.

– Hjælpe til at eksternalisere følelser, som kan være svære at rumme.

 

Face-it er:

Face-it er et hjælpemiddel og kan købes af Hjælpemiddel.dk her på siden samt på Hjælpemiddelbasen, som er Socialministeriets hjemmeside for hjælpemidler.