Bos øv spil. Gratis
kr. 0,00 ekskl. moms
Face-it er et pædagogisk materiale til at udtrykke følelser.
Beskrivelse
Bos øv spil
Spil fra Face-it
Beskrivelse:
- Et spil som både kan være sjovt, men også et spil hvor man kan øver sig i at rumme at tabe og vinde. Spillet:
Læg noget spiseligt på hver af spillepladens felter. Det kan være den voksne har planlagt at skulle spille i skolen eller i daginstitutionen og har noget med. Det kan også være man spiller derhjemme og så kan man skiftes til at vælge, hvad der skal være på hvert felt. Et eksempel på fordeling hvis der spilles derhjemme. Barnet vælger 2 ting og den voksne vælger 2 ting. På de sidste 2 felter skal barnet og den voksne være enig om, hvad der skal ligge.
Hvor mange ting der er af hver kan variere. Jeg vælger typisk omkring 6 ting. Hvis der er store ting fx karameller, så kan det være at der kun er 3 af dem. Hvis det er en meget stor ting fx en flødebolle, så kan det være at der kun er en flødebolle og den står på feltet med den blå triste Bo. Så kan man aftale at den 5. blå Bo der bliver slået udløser gevinsten.
Man skiftes til at slå med terningen. Slås der en glad BO må der tages et stykke fra det felt, hvor glade BO er og sådan fremdeles.
Gevinsterne må ikke spises før alle felter er tomme. Når man er færdig med spillet er man velkommen til at bytte. Det kræver dog at begge er enige og tilfredse med byttet.
Man kan måske få brug for at sige øv, når:
Der ikke flere stykker tilbage på felt, som man måtte tage fra for så vinder man ingenting.
Der er en anden der vinder, noget man gerne ville have haft.
Man vinder noget som man ikke ville have haft.
Når man bliver skuffet og særligt i spil, kan det fylde rigtigt meget i kroppen og man kan have brug for at bevæge sig for at regulere sig. Så hvis der er noget man ærgrer sig over noget i spillet og har brug for at sige ØV, så går man hen til sedlen med ØV-streger, som kan ligge på gulvet, ligge på en stol eller hænge på væggen og sætter en streg. Hvis man har brug for andet for at regulere sig, så man er klar til at spille igen så gør man det. Det kan være Bos vejrtrækning, hoppe, voksenregulering. Når man er klar går man tilbage til bordet og spiller videre. Man kan også lægge sedlen med ØV-streger ved siden af spillet, så man bliver der hvor man er og sætter en streg.
Hvis man føler glæde eller et Hurra over eget slag eller en andens slag, så sætter man en Hurra streg.
Når man er færdig med spillet, bytter man gevinster og kigger på sedlen med øv-point og hører hvad spillerne synes om spillet.
Variant Nej-tak kort (som giver nye muligheder):
Hver spiller får 3 Nej-tak kort som de kan spille, når de vil. Et Nej-tak kort kan gøre sådan at andre ikke må tage deres gevinst. Man kan også bruge det hvis man selv vinder noget man ikke vil have. Når de 3 Nej-tak kort er brug har man ikke den mulighed mere.
Videoguide til spilleregler:
Link:
Hvad er Face-It?
Face-it er et pædagogisk og terapeutisk materiale, som er skabt i et samarbejde mellem Niels Rahbek, kunstner og Carsten Møller, lærer og terapeut.
Hovedproduktet i Face-it er magnettavlen Bo eller Lille Bo der ligner et menneskehoved. Her kan man rykke rundt på magneter, så man selv kan lave sit eget hoved der udtrykker forskellige følelser.
I serien indgår også bøger, en krop til Lille Bo eller andre pædagogiske materialer til hjælp til træning af social adfærd.
Ansigtet har vist sig at være en stor hjælp i arbejdet med børn og andre som kan have svært ved at udtrykke sig følelsesmæssigt.
Oplever du børn, som har svært ved at aflæse andre børn og voksne?
At dialogen med nogle børn strander på grund af børnenes manglede evne til at udtrykke tanker og følelser?
Den udfordring var grunden til at vi udviklede Face-it, som er en hel ny og simpel måde, du kan nå ind til barnet på og få dialogen i gang.
Face-It kan:
– Bruges til følelsesmæssig spejling
– Bruges til at udtrykke følelser
– Igangsætte en ændring af følelser
– Være med til at skabe bevidsthed omkring og erfaringer med følelsers omskiftelighed
– Anvendes i samtaler og arbejde med enkelte børn og i gruppesammenhænge.
– Bruges til at udtrykke det som nogle gange er svært at sige med ord.
– Være med til at hjælpe børn til at blive bedre til at aflæse andre.
– Hjælpe til at eksternalisere følelser, som kan være svære at rumme.
Face-it er:
Face-it er et hjælpemiddel og kan købes af Hjælpemiddel.dk her på siden samt på Hjælpemiddelbasen, som er Socialministeriets hjemmeside for hjælpemidler.